In september 2019 kreeg Nederland officieel de eer om als eerste land in Europa Disney Plus uit te proberen. Tot de officiële release op 12 november 2019 was de dienst zelfs helemaal gratis. Daarna kost een abonnement slechts € 6,99 per maand. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en hebben een groot aantal huishoudens Disney Plus. Maar wat kan je ervan verwachten als je een abonnement afsluit?

Streamingsdienst van Disney

Disney Plus is een officiële streamingsdienst van Disney. Je kan het vergelijken met Netflix waarbij je onbeperkt series en films kan kijken zonder reclames voor een vast bedrag per maand. Het grote verschil is dat het de bedoeling is dat je straks het complete aanbod van Disney online kan kijken. Op dit moment staat een groot deel van het aanbod van Disney, Marvel en Pixar online, maar helaas nog lang niet alles. Disney is van plan om dit de komende maanden verder te gaan uitrollen.

Disney originals

Net als bij netflix is het de bedoeling dat Disney Plus speciale series en films voor de eigen streamingsdienst gaat ontwikkelen. Tot nu toe valt dit nog een beetje tegen, maar de streamingsdienst is natuurlijk pas net begonnen. Een geslaagde hit hadden ze wel al meteen te pakken. Star Wars Mandalorian lijkt een groot succes te zijn vooral Baby Yoda steelt de show. Disney is uiteraard nog bezig om meer van dit soort grote hits te produceren en de komende tijd op Disney plus uit te brengen.

Disney Plus of Netflix?

Disney Plus heeft een kleiner aanbod dan Netflix. Maar het hangt van je smaak af wat je leuker vind. Als je dol bent op de klassieke Disney films dan kan je flink wat dagen zoet zijn met het aanbod op Disney Plus. Voor steengoede series kan je weer beter bij Netflix kijken. Disney Plus is meer gericht op kinderen, maar heeft ook een volwassen aanbod met de Marvel films en Star Wars. Net als bij Disney Plus kan je verschillende accounts aanmaken. Zo kunnen je kinderen tegelijk kijken via hun eigen tablet terwijl je zelf naar de nieuwste Star Wars film kijkt. Het grote voordeel van Disney Plus is de kosten. Een jaarabonnement kost nog minder dan Netflix.


editor

Geef een antwoord