Dé kamer in huis waar je al jouw creativiteit kwijt kunt: de kinderkamer! Van gek behang tot veel (felle) kleuren en een bijzonder bed. Niets is te gek! De tijd van een blauwe jongenskamer en een roze meidenkamer is voorbij, dus het is tijd voor een paar kinderkamertips. Volg onderstaande tips voor de perfecte kamer voor jouw kleine!

Verf of behang

Er zijn veel verschillenden soorten behang: autootjes, dieren, kinderfilms en ga zo maar door. Hartstikke leuk, maar hoe lang vinden de kids het leuk? Een druk behang is bijna elk kind weer snel zat (en wij ook). Vaak kun je dus beter gaan voor een laagje verf. Verven is ook iets makkelijker dan behangen en dus minder erg als je het na een paar maanden nog eens moet doen. Houd wel rekening met het soort verf; in de kinderkamer is het handig als de muren afgenomen kunnen worden met een doekje. Ook met verf kun je leuke figuurtjes maken of gebruik muurstickers met leuke figuren. Een stuk makkelijker dan behang en net zo leuk!

Gordijnen

Kindergordijnen van Veneta.com maken de kinderkamer helemaal af! Wanneer je gaat gordijnen kopen, kun je eindeloos blijven variëren. Zo zijn er bijvoorbeeld rolgordijnen in superveel verschillende kleuren. En ook voor rolgordijn dakraam is er leuke raambekleding met verschillende soorten kleuren of leuke figuurtjes. Toch liever een stoere kinderkamer? Dan passen jaloezieën goed! Deze hebben een strakke en stoere uitstraling. In meisjeskamers staat het vaak leuk als je romantische voile of vitrage combineert met overgordijnen in een mooie kleur.

Bed

Slaap is onwijs belangrijk voor kinderen en dit gaat een stuk beter in een mooi en comfortabel bed. Hoogslapers zijn niet alleen heel erg populair bij kinderen, maar ook superhandig! Zeker in een kleine slaapkamer is een hoogslaper ideaal. Zo kun je er bijvoorbeeld een bureau of kledingkast onder kwijt. Voor de handige papa’s en mama’s: een zelfgemaakt bed is nóg leuker! Bijvoorbeeld van steigerhout. Vergeet ook niet om beddengoed te kopen die bij de sfeer van de kinderkamer past. Bijvoorbeeld in hun lievelingskleur, met figuren uit de laatste Disneyfilm of met dieren waar ze gek op zijn.

Kledingkast

Kinderen hebben over het algemeen niet een hele grote kast nodig, dus het is zonde om een grote kast neer te zetten. Kinderkleertjes zijn klein en passen prima in een kleine kast! Een lockerkast is bijvoorbeeld leuk in een stoere kinderkamer. Ook kasten van hout in een lichte kleur staan vaak prachtig in een kinderkamer.


administrator